Predstavljen u Londonu
0

Castrol EDGE nadnogometaš koji vrijedi 270 miliona eura

Totalsport
Uz pomoć Svena-Görana Erikssona, izbornika nogometne reprezentacije Obale Bjelokosti, Castrol je u Londonu predstavio Castrol EDGE Ultimate Performing Playera.

Dva metra visoku statuu nogometaša u pokretu, u majici s Castrolovim logotipom, otkrio je u subotu poznati švedski trener u središtu glavnog grada Velike Britanije.

Akcijom Castrol reklamira svoje proizvode. Stoji da je Castrol EDGE igrač koji u sebi objedinjava elemente desetorice najboljih svjetskih nogometaša, i to redom:

Visina: Peter Crouch

Kosa: Carles Puyol

Oči: Xavi Hernandez

Brada: Paolo Maldini

Prsa: Michael Ballack

Ruke: Rory Delap

Šake: Julio Cesar

Noge: Cristiano Ronaldo

Lijevo stopalo: Lionel Messi

Desno stopalo: Thierry Henry

Castrol Edge napravljen je od karbonskih vlakana i voska. Dvoje bivših umjetnika iz Madame Tussaudsa, poznatoga londonskog muzeja voštanih figura, trebalo je šest mjeseci da bi izradilo polutana uzimajući dio po dio tijela poredane desetorice nogometaša.

Po istom kriteriju izračunato je da bi zainteresirani klub za Castrola EDGE-a morao izbrojati rekordnih 270 miliona eura.

Castrol EDGE kreće na jednomjesečnu turneju Južnom Amerikom, Bliskim istokom, Indijom i Južnoafričkom Republikom, gdje će u pogledu na supernogometaša moći uživati posjetitelji Svjetskog prvenstva.