Carlos Queiroz
0

"Čast nam je ovako važnu utakmicu igrati u BiH"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Carlos Queiroz izjavio je danas na press konferenciji da je počastvovan što njegova reprezentacija gostuje u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je mlada država koju je Portugal podržavao od početka i čast nam je u ovako važnoj utakmici gostovati u BiH. Boravio sam kao trener ranije u BiH i u međuvremenu je BiH mnogo napredovala. Sjajno smo primljeni, imamo odlične uvjete i nadam se velikoj utakmici i plasmanu Portugala na svjetsko prvenstvo", izjavio je Queiroz.

Portugalski selektor pohvalno je govorio o reprezentaciji BiH, a na pitanje da li je danas veći optimist Queiroz je odgovorio:

"Imamo dobar tim, odigrali smo dobro u Lisabonu, imamo i prednost od jednog gola i normalno je da se nadam ukupnoj pobjedi. Naravno, BiH također ima odličan tim, koji će morati da igra ofanzivno. No, mi ćemo sve uraditi da budemo bolji".

Quieroz je rekao da su svi igrači koje je doveo u Zenicu spremni za sutrašnji revanš meč baraža za SP.

Reprezentativci Portugala, Bruno Alves i Simao Sabrosa, izrazili su uvjerenje da će BiH igrati otvoreno i napadački radi brzog postizanja pogotka i da vjeruju da će Portugal na kraju izboriti plasman u Južnoafričku Republiku.

Press oficir portugalske nogometne federacije je nemile scene s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gdje su Portugalci doživjeli uvrede od navijača BiH, nazvao "minornim i beznačajnim", s tim da je napomenuo da je teren Bilinog polja "loš, ali se na njemu mora igrati".