Govorio o Portugalcu
62

Cassano: Ronaldo može postići 40 golova za Juventus, Allegri je savršen za njega

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Antonio Cassano vjeruje da je Max Allegri "savršen trener za Cristiana Ronalda i da on može postići 30, 40 golova po sezoni" u Juventusu.

Odlazak osvajača Zlatne lopte iz Real Madrida šokirao je svijet nogometa, ne toliko zbog odštete od 100 miliona eura, već zbog napuštanja redova tri puta zaredom osvajača Lige prvaka.

Vanity Fair je postavio Ronalda na naslovnicu te objavio dijelove intervjua s Cassanom o Portugalcu.

"On ima dar od majke prirode, ali i svoj mentalitet, dosljednost treninzima, profesionalizam, sve stvari koje ja mrzim", priznao je Antonio.

"Uvijek je fokusiran i ostat će zapamćen u historiji zauvijek kao jedan od najvećih i on zaslužuje ovaj uspjeh, zato što ga je zaradio svojim talentom, ali prije svega napornim radom. Bio sam sretan kada sam igrao za Real Madridu u eri Galacticosa. Znam kako stvari djeluju tamo. Real je veći od bilo kojeg prvaka, čak i onog koji je postigao 450 golova pa nisam iznenađen što su ga prodali. Oni su radili i bez Davida Beckhama, Ronalda i Raula pa mogu preživiti i bez njega. Ovo je odličan dogovor za sve strane, od Juventusovog predsjednika Andree Agnellija do onih koji će prodavati sendviče na Juventusovom stadionu. Cristiano će imati sjajno novo iskustvo. Juve će mu dati dobru platu, ali će biti sretni jer su ga jeftino kupili za 100 miliona eura", rekao je Cassano.