Problemi u Juventusu
19

Cassano otkriva: Između Sarrija i Ronalda postoji veliki problem

K. H.
Antonio Cassano (Foto: AFP)
Antonio Cassano (Foto: AFP)
Legendarni italijanski nogometaš Antonio Cassano otkrio je da između trenera Juventusa Maurizija Sarrija i Cristiana Ronalda postoji veliki problem, ponajviše zbog tretmana koji Portugalac ima u Staroj dami.
Cassano je rekao da je čitav problem između Sarrija i Ronalda nastao u dvije uzastopne utakmice u kojima je trener Stare dame odlučio izvesti Ronalda iz igre, što se njemu nije dopalo, ali da čitavu situaciju još uvijek pod kontrolom drži Juventus.

"Mislim da između Cristiana Ronalda i Maurizija Sarrija postoji veliki problem. Sve je počelo s dvije uzastopne izmjene, što iritira svakog igrača, a moje mišljenje je da među njima postoji problem koji Juventus kao klub uspjeva sakriti kako bi održali kontrolu u svemu", kazao je Cassano.

Cassano se nakon toga osvrnuo na izbor prvog golmana Juventusa te je istakao da Buffon zaslužuje mjesto ispred Szczesnyja.

"Buffon bi trebao imati prednost u odnosu na Szczęsnyja jer je još uvijek bolji golman od njega. Jedna greška ne može umanjiti njegov kvalitet koji još uvijek posjeduje", istakao je Cassano.

Podsjećamo, Juventus je u posljednjem kolu Serije A remizirao sa Sassuolom rezultatom 2:2, zbog čega je izgubio prvo mjesto na tabeli.