Iskusni nogometaš
3

Cassano: Odmor je završen, spreman sam za povratak

Klix.ba
Antonio Cassano (Foto: EPA)
Antonio Cassano (Foto: EPA)
Tridesetčetverogodišnji talijanski nogometaš Antonio Cassano je poručio da je spreman vratiti se nogometu.

Cassano nije igrao cijelu sezonu nakon sukoba s vodstvom Sampdorije, zbog čega je trenirao s mladim timom. Potom je u januaru raskinut njegov ugovor, no, iskusni nogometaš vjeruje da se ponovo može vratiti na visoki nivo.

"Imao sam više vremena da se posvetim suprugi Carolini i svojoj djeci, Christopheru i Lionelu. Također, gledao sam legende na TV-u, Lionela Messija, Rogera Federera i Valentina Rossija, no, odmor je gotov, Cassano je spreman za povratak", izjavio je nekadašnji nogometaš Rome.

Najavio je da će pronaći novi klub i nastaviti svoju karijeru.

"U sljedeća dva mjeseca ću pronaći novi klub, moram biti fizički spreman. Sada imam četiri ili pet kilograma viška, ali dugo nisam igrao. Višak kilograma je normalan u takvoj situaciji. Svaki dan idem u trening centar Riattiva di Lavagna, neostaje mi rad s loptom i ritam utakmica. Kako vrijeme prolazi, sve sam uvjereniji da se mogu vratiti, ako ne bude išlo dobro, prestat ću.. U januaru sam pregovarao s Pescarom, Palermom, Crotoneom, Entellom i Veronom, ali nisma bio fizički spreman. Za dva mjeseca će biti drugačije. Također, imao sam ponude iz MLS-a, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nisam zanteresovan. Novac mi ne treba, želim igrati u Italiji. Interesuju me Udinese, Bologna i Sassuolo. Bilo bi lijepo igrati i za Veronu u Seriji A, ima fantastične navijače, stadion s 25.000 mjesta. U Seriju B bih otišao kako bi pomogao Entelli da uđe u Seriji A, ali se nadam da će to oni osigurati ove sezone. Ako bi se Parma vratila u Seriju B, rado bih igrao tamo, grad je prelijep", rekao je Cassano.

Novinarima je objasnio zašto je napustio Parmu 2015. godine.

"Kada sam shvatio da klub ne može platiti ni ekonoma, imao sam dva izbora, da prebijem nekog ko je odgovoran za katastrofu ili da odem. Odlučio sam se za sporazumni raskid ugovora, odrekao sam se mnogo novca. Imao sam dobrog trenera u Parmi, Roberta Donadonija. Povrijedio sam ga, izvinio se nekoliko puta, volio bih raditi s njim ponovo", kazao je talijanski nogometaš.