Nogomet
12

Casillas nikad nije poražen na Vicente Calderonu

Totalsport
Iker Casillas
Iker Casillas
Iako uoči gostovanja kod gradskog rivala Atletica forma Realovih nogometaša nije ohrabrujuća za njegove navijače, bliža historija je ipak na strani Kraljevskog kluba.

Tačnije, otkad je mjesto među stativama zauzeo sadašnji kapiten Iker Casillas, Real Madrid nikad nije poražen na Vicente Calderonu. Casillas je odigrao 11 utakmica na stadionu gradskog suparnika, deset u španskom prvenstvu i jednu u Kupu kralja, te ostvario učinak od devet pobjeda i dva neriješena ishoda, a pritom je primio samo sedam pogodaka. Uprkos tome, Realova je ''jedinica'' vrlo oprezna uoči predstojećeg dvoboja 33. kola Primere koji je na rasporedu u srijedu u 22 sata.

"Atleticova želja da nas sruši je svakom godinom sve veća. No, ukoliko želimo osvojiti naslov, moramo pobijediti", poručio je Casillas čija je ekipa u nedjelju na Santiago Bernabeuu odigrala samo 0-0 protiv Valencije, što znači da su joj ostala još samo četiri boda prednosti u odnosu na Barcelonu.

Vratimo li se još malo na Casillasove utakmice protiv Atletica, doći ćemo do podatka da je jedini poraz doživio u svome prvom derbiju, 1999. godine na Santiago Bernabeuu (3-1). No, današnji prvi golman španske reprezentacije tada je ušao u igru u 49. minuti umjesto isključenog Albana Bizzarrija i do kraja je sačuvao mrežu čistom, a sva tri gola je primio Argentinac prije crvenog kartona.