Nogomet
0

Casillas: Mourinho i Del Bosque su potpuno različiti karakteri

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Golman španske nogometne reprezentacije Iker Casillas usporedio je klupskog trenera u Realu Josea Mourinha i selektora Vicentea Del Bosquea i ustvrdio da su potpuno različitog karaktera.

U svojoj karijeri kapiten Reala i španske reprezentacije radio je u Realu pod oba trenera, a s Del Bosqueom sarađuje i u dresu "furije".

"Razlika između Del Bosquea i Mourinha je ogromna. Znam Del Bosquea od svoje 12 godine, a kasnije sam imao tu sreću da se ponovo nađemo u reprezentaciji, pa mogu reći da poznajem obojicu jako dobro. Del Bosque je vrlo miran i staložen što nikako ne mogu reći za Mourinha", izjavio je Casillas i dodatno pojasnio svoj odnos s kontroverznim Portugalcem.

"Naučio sam cjeniti Mourinhove metode u zadnje dvije godine. Odnos između kapitena i trenera uvijek mora biti dobar i premda smo imali nekih nesuglasica na istoj smo valnoj dužini većinu vremena. Mediji ponekad preuveličavaju napetosti između nas, ali takvi su trenuci neizbježni u klubu poput Reala", dodala je "jedinica" reprezentacije Španije i madridskog Reala.