Obojicu ih dobro poznaje
1

Casillas: Del Bosque je zaslužio Zlatnu loptu, iako je i Mourinho dobar kandidat

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas, golman i kapiten Real Madrida i španske nogometne reprezentacije, prokomentirao je izbor dvojice stručnjaka koji vode u kandidaturi za osvajanje Zlatne lopte.

Uz Vicentea del Bosquea, selektora španske reprezentacije, te Josea Mourinha, trenera Real Madrida, u suženom izboru za osvajanje Zlatne lopte u kategoriji trenera našao se i bivši Barcelonin strateg Pep Guardiola.

"Mourinho me trenira svaki dan. Sa Vicenteom, pak, provodim puno vremena svake sezone. Znam koliko su i jedan i drugi dobri i cijenim ih jako obojicu. Mislim da je Vicente del Bosque napravio više nego dovoljno za osvajanje te nagrade, iako je i Mourinho dobar kandidat. Lično, mislim da bi se pitanje osvajača nagrade trebalo rješavati između njih dvojice", veli Casillas.

Na upit hoće li on lično ikad kandidirati za nagradu u konkurenciji igrača, odgovorio je kako su golmani tradicionalno zapostavljeni u izboru.

"Golmani su jednako važni u ekipi kao i bilo koji igrač. Neki sjajni golmani imali su iza sebe izvanredne sezone, ali svejedno nisu došli niti blizu osvajanja nagrade", odgovorio je Casillas.