Nogomet
52

Casey: Nadam se da će princ George jednog dana gledati Želju u akciji

Piše: J. H.
Nigel Casey (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Nigel Casey u razgovoru sa Amarom Osimom (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u BiH, prenio je pozdrave i zahvalnicu britanske kraljevske porodice povodom dodjele doživotne članske kartice FK Željezničar princu Georgeu, sinu vojvotkinje Kate i princa Williama.

Princ George rođen je 22. jula a doživotni član Željezničara postao je tri sedmice kasnije. Polovinom augusta ovu člansku kartu Caseyju je uručio tadašnji prvi čovjek struke tima sa Grbavice Amar Osim.

Tom prilikom ambasador Velike Britanije u BiH obećao je da će doći na jednu od Željinih utakmica. Casey je ispunio svoje obećanje te će prisustvovati današnjoj utakmici Plavih i mostarskog Veleža.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo nedavno primili odgovor od njegove porodice koja se duboko zahvaljuje na ovom dirljivom gestu. Najvjerovatnije da će princ George odrasti kao navijač Aston Ville pošto njegov otac navija za taj klub. Zaista se nadam da će u svom životu imati priliku da jednom dođe ovdje i da vidi Želju u akciji. U prošlosti su njegova baka princeza Diana i princ Charles posjetili su ovu zemlju", kazao je Casey.

Upitali smo ambasadora Velike Britanije u BiH za koga će navijati u srijedu kada se igra vječiti sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara.

"Ovo je neobično iskustvo za mene zbog toga što ja podržavam crvenu polovinu Manchestera i neobično mi je da budem na plavoj strani Sarajeva. Preselili smo u ovaj komšiluk nedavno i, uz izvinjenje navijačima Sarajeva, FK Željezničar je naš lokalni klub", odgovorio je Casey.