Razlog: Praznovjeran
42

Casemiro se zapravo ne zove tako, otkrio je zašto dopušta pogrešno ime na dresu

K. H.
Carlos Henrique José Francisco Venancio Casimiro (Foto: EPA-EFE)
Carlos Henrique José Francisco Venancio Casimiro (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Manchester Uniteda Casemiro otkrio je da njegovo pravo ime zapravo nema samoglasnik "e", već "i", a da se na ovaj sada već nadimak odlučio nakon što je na prvoj utakmici napravljena greška i da iza svega stoji to što je praznovjeran.

Kako je rekao, greška je napravljena u jednoj utakmici za vrijeme mandata u Sao Paulu i nakon toga je rekao da nema potrebe da se to ime promijeni, odnosno nadimak, promijeni. Tako je i dan-danas.

"Moje ime je Carlos Henrique Casimiro, s 'i' u imenu, a ne 'e'. Pamtim da sam igrao utakmicu za Sao Paulo, a da je klub pogriješio na štampanju mog imena na dresu. Napisali su ga sa 'e', a kako sam odigrao dobru utakmicu, i inače sam dosta praznovjeran, rekao sam im da tako i ostave", otkriva ovaj brazilski igrač.

Dalje je rekao kako je to ime ostalo i dan-danas, a uvidom u službene podatke, jasno se može vidjeti da je zapravo Casimiro njegovo pravo ime.

"Ostalo je tako... Bila je to greška, a ja sam rekao da nema potrebe da je promijenimo i da može tako ostati", dodao je veznjak Manchester Uniteda.

Puno ime mu je Carlos Henrique José Francisco Venancio Casimiro, a za reprezentaciju Brazila je debitovao 2011. godine i od tada je upisao 69 nastupa za ovu selekciju. Uz to, s Realom Madridom je u klupskoj karijeri osvojio sve što se osvojiti može, a danas je član Manchester Uniteda.