Pred meč na Grbavici
24

Carrasco pred meč protiv BiH: Svi smo fokusirani, ovo nije odmor i nema opuštanja

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentativac Belgije Yannick Ferreira Carrasco otkrio je kako njegova ekipa želi maksimalno dobro odraditi gostovanje i meč koji ih u subotu očekuje protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nogometaš Atletico Madrida kaže kako su svi igrači fokusirani na trenungu, te da svaki igrač mora zadržati ritam nakon završetka reprezentativne pauze.

"Kada smo se okupili, selektor nam je jasno stavio do znanja da nema opuštanja. Svi smo maksimalno fokusirani na treningu, jer ovo okupljanje nije odmor. Svi moramo zadržati pravi ritam da pri povratku u klubove budemo na pravom nivou", kazao je Yannick Carrasco.

Također, dotakao se konkretno utakmice protiv Bosne i Hercegovine i rekao da će selektor biti taj koji će odlučiti da li će on igrati od prve minute ili neće.

"Jednostavno, ne mogu da priuštim sebi da se opustim u bilo kojoj utakmici. Moram dati svoj maksimum, a selektor je uvijek taj koji odlučuje ko će igrati", dodao je ovaj bivši fudbaler Monaca.

Meč između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije igra se u subotu s početkom u 18 sati, a našoj selekciji odgovara isključivo pobjeda koja bi nam zadržala nadu za plasman na smotru najboljih koja se održava sljedeće godine u Rusiji.