Poruka za Mourinha
4

Carragher: Igranje devet mečeva u aprilu je očekivano za klub poput Manchester Uniteda

Klix.ba
Foto: Sky Sports
Foto: Sky Sports
Bivši igrač Liverpoola koji trenutno obnaša funkciju analitičara na Sky Sportsu Jamie Carragher osvrnuo se na izjavu trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha u kojoj je Portugalac još jednom iskazao nezadovoljstvo zbog velikog broja utakmica njegovog tima.

United je u 35. kolu Premiershipa protekle nedjelje na domaćem terenu remizirao protiv Swanseaja (1:1) što je čak 14. remi Crvenih đavola u ovoj ligaškoj sezoni i čak 10. na domaćem terenu.

Mourinho je nakon utakmice kazao da se "meč ne može posmatrati samo kroz ovu utakmicu, nego se treba posmatrati i kroz podatak koji kaže da je United odigrao devet utakmica u aprilu".

Carragher je u emisiji Monday Night Football koja se emituje na Sky Sportsu kazao da je taj broj utakmica očekivan za klub kakav je United.

"U Unitedu imate igrače koji su navikli igrati toliki broj utakmica. Mislim da je sedam ili osam timova Evrope imalo devet utakmica u aprilu. Ako si trener Uniteda onda želiš igrati devet mečeva u aprilu jer to pokazuje da ste i dalje u takmičenjima, da i dalje napadate stvari. Ne vidim ništa neobično u tom broju. United bi ove sezone mogao odigrati 63 ili 64 utakmice, prošle sezone je odigrao 59 utakmica. To nije velika razlika", rekao je Carragher.