"Prošetao" do gola
12

Carlos Vela ponizio odbranu San Josea i postigao 26. pogodak u sezoni

D. B.
Šveđanin Zlatan Ibrahimović je možda najveće ime američke MLS lige, ali nogometnih majstora ima i pored njega. To je dokazao Meksikanac Carlos Vela na utakmici protiv San Josea.

Tridesetodišnji Vela je postigao dva gola za Los Angeles FC u pobjedi nad timom San Jose Earthqueakes rezultatom 4:0. Sada ima nevjerovatnih 26 golova u 25 odigranih utakmica ove sezone, što je najviše. Od Ibrahimovića je postigao šest pogodaka više, a upisao je i 15 asistencija.

Los Angeles FC je prvi na tabeli Zapadne konferencije, a upravo je Vela najzaslužniji za taj uspjeh.

Sredinom jula je bilo poređenja između Vele i Ibrahimovića, a Šveđanin je bio prilično oštar. Insistirao je da se ne može porediti s Velom zbog liga u kojima su igrali u najboljim godinama. Novinari su ga pitali da li je bolji od Meksikanca.

"Mnogo sam bolji. Koliko on ima godina, 29? Igra u MLS ligi iako je u najboljim godinama. Kad sam ja imao 29 godina, igrao sam u Evropi", izjavio je tada Zlatan.

Vela je također dao komentar.

"Poređenje bi bilo nepoštovanje prema njemu, ali ako pogledamo statistiku i zanemarimo godine, bolji sam od njega u ovom trenutku, to je realnost", istakao je Vela.

U posljednjoj utakmici je Vela ponizio protivničku odbranu, prevario je defanzivce, potom golmana, a onda je loptu poslao u mrežu.