Ostao dosljedan
41

Carlo Ancelotti poslao poruku nakon otkaza u Napoliju i pokazao kakav je gospodin

K. H.
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti još jednom je pokazao o kakvom gospodinu se radi te se bez obzira na otkaz koji je dobio u Napoliju nakon plasmana u osminu finala Lige prvaka zahvalio svima u sada već bivšem klubu.
Ancelotti je na klupu Napolija došao s ambicijom da ovaj klub pomrsi račune Juventusu i bude konkurentan u borbi za Scudetto, a kako to Napoli već u ovom dijelu sezone nije, predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis odlučio mu je uručiti otkaz.

Iako je Ancelotti otkaz dobio odmah nakon meča protiv Genka u kojem je napoli upisao pobjedu rezultatom 4:0 i izborio plasman u osminu finala Lige prvaka, ovaj stručnjak ostao je dosljedan sebi i još jednom pokazao svoju veličinu. U oproštajnom pismu zahvalio se svima na predivnom periodu koji je proveo kao trener kluba iz Napulja.

"Zahvaljujem se čitavom klubu, svim zaposlenim, mojim igračima, pomoćnicima i predsjedniku na ovom nezaboravnom iskustvu u prelijepom gradu kao što je Napulj", poručio je Ancelotti.

Ancelotti se sada pominje kao glavni kandidat za klupu Arsenala i Evertona, a još uvijek nije poznato da li je zainteresovan za ove pozicije te da li će do kraja ove sezone odmoriti pa tek naljeto tražiti novi klub.

Pored njega, kandidat za klupu Arsenala je Maurizio Pochettino, dok je bivši trener Topnika Unai Emery glavni kandidat za trenera Evertona.