Nogomet
0

Carling Cup: Crystal Palace šokirao Old Trafford!

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši engleskog drugoligaša Crystal Palacea plasirali su se u polufinale Carling Cupa senzacionalnom pobjedom nakon produžetaka na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda od 2-1.

Iako je Manchester United igrao u dosta izmijenjenom sastavu od onog u kojem igra Premiership, ne treba umanjiti pobjedu dvanaestoplasiranog drugoligaša (Championship). Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, uz vrlo rezerviranu igru obiju momčadi. U nastavku je evropogotkom za goste poentirao Darren Ambrose, koji je postigao svoj sedmi pogodak za Crystal Palac u deset posljednjih kup-nastupa.

Englez je u 66. minuti doveo drugoligaša u vodstvo što je šokiralo prepuni Old Trafford. No, nedugo nakon primljenog pogotka sviran je jedanaesterac za United koji je bez problema realizirao Talijan Federico Macheda. Regularan dio utakmice završio je rezultatom 1-1 pa se otišlo u 30 minuta produžetaka.

Nakon svega osam minuta igre u prvom produžetku Glenn Murray postigao je pogodak koji se na kraju pokazao i pobjednički za Crystal Palace. U preostalom dijelu utakmice igrala se "viktorija" na gol gostiju, ali je golman gostiju Lewis Price ostao nesavladiv i drugoligaš je zasluženo prošao u polufinale Carling kupa.

Ovo je bio deveti poraz Manchester Uniteda od niželigaša u ovom takmičenju u posljednjoj 21 godini. S druge strane bit će ovo četvrti nastup u polufinalu za Crystal Palace, koji je u prethodna tri četvrtfinala, u kojima je slavio, također bio bolji od Premierligaša. Bilo je to 1992. godine kada su savladali Chelsea, zatim 1994. godine kada je pao drugi Manchester (City), te 2000. godine kada je žrtva Crystal Palacea bio Sunderland.

Carling cup, četvrtfinale:

Manchester United - Crystal Palace 1-2 (Macheda 68 / Ambrose 66, Murray 98), produžeci