Cardiff traži pomoć klubova iz Premiershipa, žele izbjeći plaćanje Salinog transfera

Klix.ba
17.2.2019. u 14:48
48
24
Cardiff traži pomoć klubova iz Premiershipa, žele izbjeći plaćanje Salinog transfera
48
Cardiff traži pomoć klubova iz Premiershipa, žele izbjeći plaćanje Salinog transfera Foto: AFP
Cardiff City je kontaktirao ostale klubove iz Premiershipa kako bi utvrdio postoji li način da izbjegnu plaćanja cjelokupnog transfer naknade od 17 miliona eura koju Nantes traži za Emiliana Salu, otkriva danas The Mail.
Pisma su poslana proteklih nekoliko dana, a pisali su ih advokati koji zastupaju klub zahtijevajući pomoć u "borbi protiv Nantesovog pravnog zahtjeva", tvrde izvori. Oni traže od klubova asistenciju u "podjeli znanja o Sali kao igraču".

Iz Cardiffove advokatske kompanije opisuju Salu "kao igrača kojeg je Cardiff pokušao kupiti", što jasno navodi da klub vjeruje da možda neće morati platiti cjelokupni iznos ili bilo koju nadnadu za rekordni transfer.

Detalje pisama, koje je Cardiff jučer potvrdio da je poslao, pojavile su se u trenutku kada su menadžer Neil Warnock i izvršni direktor Ken Choo stigli u Argentinu na sahranu igrača.

The Mail danas otkriva kako je Cardiffova odluka da se obrati klubovima Premiershipa motivisana priznanjem menadžera Willie McKaya u mailu upućenom napadaču u kojem ga je privolio da pređe u Englesku. McKay je rekao Sali kako je poručio medijima o interesu rivala "samo kako mi potakao priču oko njega".

Klub nastoji uvtrditi da li je uopće postojao interes ostalih klubova. McKayov mail upućen Sali spominje Everton i West Ham kao klubove koji su se povezivali s igračem, dok se također zaniteresovani bili Crystal Palace, Fulham, Burnley i Wolves.

The Mail je danas otkrio kako se prije dvije sedmice jedan klub javno povezivao sa Salom, ali samo na temelju tekstualnih poruka.


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: