Premiership
1

Cardiff i Newcastle u meču punom grubosti i grešaka arbitra Pawsona podijelili bodove

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U drugom kolu engleskog Premiershipa Cardiff je dočekao Newcastle, a susret je završen podjelom bodova (0:0).

U veoma dinamičnom meču vidjeli smo mnogo uzbuđenja, no osim po nekoliko prilika na obje strane susret su ipak obilježile grubosti.

Arbitar Pawson je pokazao četiri žuta i jedan crveni karton, a mogao je mirne savjesti pokazati još poneki karton obje boje.

U 33. minuti sudija iz Sheffielda je napravio veliki propust. Krilni napadač gostiju Kennedy je bez lopte krvnički udario Camarasu bez lopte. No Pawson, koji je bio samo dva metra udaljen od njih, je dopustio da se igra nastavi i nije sankcionisao Brazilca.

Ipak, očekuje se da će se naknadnim pregledom snimke igrač Newcastlea dobiti zabranu igranja na nekoliko utakmica.

U 66. minuti Newcastle je ostao sa igračem manje. Hayden, koji je na poluvremenu zamijenio povrijeđenog Manquilla, je dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta s leđa nad Murphyjem.

U 90+5. minuti Pawson je ponovo napravio katastrofalnu grešku. Nakon ubačaja sa lijeve strane Morrison je igrao rukom van kaznenog prostora, ali je Pawson dosudio penal.

Ipak, pravda je zadovoljena jer je Kenedy, koji je trebao biti isključen davno, loše izveo penal i Etheridge mu je odbranio udarac, te je susret završen rezultatom 0:0.