Neočekivana reakcija
24

Cardiff i Nantes "zaratili" zbog tragično nestalog Emiliana Sale

Klix.ba
Emiliano Sala (Foto: AFP)
Emiliano Sala (Foto: AFP)
Natezanje Cardiffa i Nantesa u vezi s finansijama počelo je u trenucima dok porodica nestalog argentinskog nogometaša Emiliana Sale sakuplja sredstva za angažovanje privatne firme kako bi se nastavila potraga za 28-godišnjim napadačem.

Naime, engleski klub je pristao Francuzima platiti 17 miliona eura za Salin transfer prije prošlosedmičnog nestanka igrača i njegovog aviona iznad Engleskog kanala.

Sala je već bio registrovan kao Cardiffov igrač u trenutku nestanka pa je član Premiershipa dužan odštetu isplatiti prema zakonu.

Međutim, prema napisima engleskih medija, isplata prve rate u visini od 6 miliona eura je zaustavljena, jer Cardiff navodno razmatra opciju tužbe zbog nemara.

Francuski mediji s druge strane tvrde kako se u cijelu priču uključio i Bordeaux koji zahtijeva svoj dio kolača, jer je bivši Salin klub iz kojeg je prešao u Nantes prije četiri godine.

"Dok traje ova dramatična situacija ne želim razgovarati o novcu. U ovom trenutku ne razmatramo nikakav postupak. Kasnije ćemo vidjeti", rekao je Nantesov predsjednik Waldemar Kita koji je lično donirao 6.000 eura za nastavak potrage za Salom.