Potvrdio Nguyen Hoai Nam
625

Cardiff City pomogao FK Sarajevo u isplati zaostalih plata igračima

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva otputovali su na pripreme u Sloveniju, a većinski vlasnik upravljačkih struktura Bordo kluba, Nguyen Hoai Nam, objavio je da im je u isplati plata pomogao klub bivšeg većinskog vlasnika Vincenta Tana, Cardiff City.

Iz Sarajeva su, podsjećamo, saopćili kako se klub usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava suočio sa sporadičnom birokratskom procedurom zbog finansijskih transakcija iz Vijetnama u BiH, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješavala.

Nam putem društvene mreže Facebook napisao da je pomoć Bordo klubu pružio Cardiff City.

"Nogometaši Sarajeva su u najjačem sastavu otputovali u Sloveniju gdje će igrati prijateljske utakmice protiv Partizanija, Slovačkog i Domžalea, a nakon toga i susret kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica. Problem oko isplate zakašnjelih plata je riješen, kao što su mediji objavili, a dok čekamo da Ministarstvo za investicije i Državna banka Vijetnama provedu ovu proceduru prebacivanja novca, pomoć je pružio i Cardiff City", napisao je Nam na Facebooku.

U Sloveniju su otputovali sljedeći igrači: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Lazić, Kurdić, Šabanović, Mustafić, Hebibović, Hodžić, Šišić, Gavrić, Tatar, Velkoski, Ahmetović, Milanović, Rahmanović, Salčin, Handžić, Đokanović, Imamović, Hasanović, Dervišagić i Crnički.

Bordo tim već ima tri dogovorene utakmice u Sloveniji. U nedjelju će igrati protiv Partizanija, u srijedu sa Slovackim, a 30. juna protiv Domžalea.