Nogomet
74

Čapljiću dovoljna minimalna pobjeda protiv Drine, Memija pozvao navijače

Piše: D. B.
Željezničar će u 9. kolu Premijer lige BiH ugostiti ekipu Drine. Trener Plavih Vlado Čapljić i prvotimac Kerim Memija priželjkuju bolju igru u odnosu na utakmicu s Olimpicom i osvajanje nova tri boda.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Realan sam u poslu kojim radim. Rezultat trenere održava u klubovima. Željezničar treba i mora mnogo bolje od onoga što je pokazao protiv Olimpica. Velike ekipe pobjeđuje i kad ne igra dobro. Igrom mi ne možemo gore, a već u narednoj utakmici ćemo pokazati više želje i bolju igru", izjavio je Čapljić.

On neće moći računati na suspendovanog Zorana Kokota i povrijeđenog Dejana Uzelca.

"Kokot ima kartone, a Uzelac je još nije priključio ekipi na treninzima, radi individualno", rekao je trener Željezničara.

Protiv Drine u taboru sarajevskog premijerligaša opuštanja neće biti. Plavi bi bili zadovoljni i minimalnom pobjedom.

"Smatram da svaka ekipa ima kvaliteta, pa je moja želja da mi istrčimo ovu utakmicu na nivou na kojem možemo, da nam ne nedostaje motiva u odnosu na Drinu, a onda će kvalitet sigurno doći do izražaja. Ne volim utakmice koje su kao unaprijed dobijene. Moramo prosuti dosta znoja, neću biti nezadovoljan i ako pobijedimo 1:0", jasan je bio Čapljič.

Vlado Čapljić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vlado Čapljić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

On je ranije trenirao Slaviju i Rudar, a u odnosu na 2012. godinu smatra da je Premijer liga izgubila na kvaliteti.

"Mladi kvalitetni igrači napuštaju klubove i idu u inostranstvo zbog teške situacije. Dolazimo u situaciju da se igrači samo rotiraju u klubovima, što je mač sa dvije oštrice. Nije isto igrati u Slaviji, Rudaru i Željezničaru. To su drugačije dimenzije, veći je pritisak, u svakoj utakmici je imperativ pobjeda. Liga je slabija nego 2012. godine", izjavio je šef stručnog štaba FK Željezničar.

U prvi tim će isključivo birati igrače koji mogu donijeti dobar rezultat, bez obzira na njihove godine.

"Ne razmišljam o godinama, pokušat ću da odaberem igrače koji pružaju maksimum. Volim mlade igrače, ali ću birati najbolje. Može doći vrijeme da imamo jako mladu prvu postavu, ako to budu zaslužili. Mladi igrači će napredovati, ali ja gledam ko može donijeti rezultat. Ideja mi je da u budućnosti imam što više mladih igrača", dodao je Čapljić.

Kerim Memija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kerim Memija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Novinarima se potom obratio i Memija, koji očekuje pobjedu svog tima.

"Na treninzima smo se dobro spremili za susret s Drinom. Dat ćemo maksimum za tri boda i povratak na pobjednički kolosijek. Pozivam navijače da dođu i podrže nas. Drina ima dobre pojedince, ali ćemo pokušati iskoristiti njihove mane, koje definitivno imaju. Sto posto sam spreman, ljekari su se pobrinuli za povredu", rekao je Memija.

Utakmica Željezničar - Drina se igra u nedjelju na Grbavici s početkom u 16:00 sati.