Nogomet
33

Capital One Cup: Liverpool eliminisao Middlesbrough nakon 30 izvedenih penala

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Liverpool i Middlesbrough su u okviru šesnaestine finala Capital One Cupa svojim navijačima sinoć na Anfieldu priredili nevjerovatnu dramu.

Liverpool je odlično otvorio utakmicu golom Rossitera u 10. minuti i to je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. U drugom dijelu utakmice je u 62. minuti za 1:1 pogodio Reach.

Zbog neriješenog rezultata su igrani produžeci u kojima su viđena dva gola. Liverpoolu je novo vodstvo dionio Suso u 109. minuti, a novo izjednačenje Middlesbroughu je osigurao Bamford pogotkom iz penela u 123. minuti susreta.

Nakon završetka produžetaka se pristupilo izvođenju penala, gdje je drama iz regularnog dijela utakmice i produžetaka nastavljena.

Liverpool i Middlesbrough su zajedno izveli čak 30 penala, a pogodili su 27.

Prvi penal je za Middlesbrough promašio Bamford, a Sterling je također promašio peti penal za Liverpool i propusto odvesti Redse u osminu finala nakon prve serije. Potom je uslijedila duga serija pogođenih penala na obje strane, a ukupno 30. penal u duelu dva kluba promašio je Adomah, tako da se na kraju Liverpool plasirao u osminu finala Capital One Cupa.