Nogomet
0

Capello zabranio muziku u engleskoj svlačionici

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello zabranio je svojim igračima da u svlačionici glasno slušaju muziku, pa im preostaje tek da potajno sa slušalicama na ušima slušaju svoje omiljene note.

Liverpoolov veznjak Steven Gerrard otkrio je tako u razgovoru za Sun da prije reprezentativnih utakmica uvijek sjedi u kutu svlačionice s iPodom na ušima, slušajući američki rock-sastav Kings of Leon. Budući da je kazetofon zabranjen, i ostali se igrači snalaze na sličan način.

Capello je uveo i obavezna pravila odijevanja i zabranio mobitele. Gerrard tvrdi da je igračima trebalo vremena da se priviknu na sve selektorove zahtjeve, ali da talijanskog stručnjaka iznimno poštuju.

  • On je jedan od najboljih trenera na svijetu i sretni smo što ga imamo. Ne bih ga nazvao strogim, ali ozbiljan svakako jest. On je pobjednik i sposoban je Englesku odvesti na uspješnu stazu - poručio je Gerrard.

Engleska je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici u skupini 6 s Hrvatskom. Nakon sedam odigranih utakmica Capellova momčad ima isto toliko pobjeda i samo je mali korak dijeli od plasmana na svjetsku smotru.