Podrška igračima
0

Capello vodi Beckhama na SP

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Fabio Capello (Foto: Reuters)
David Beckham, engleski nogometni reprezentativac na posudbenom radu u Milanu, izgubio je tri mjeseca prije početka SP-a mogući nastup na tom velikom takmičenju.

Bio bi mu to četvrti nastup na Mundijalu, nakon 1998., 2002. i 2006. godine, no u svemu se ispriječila teška povreda Ahilove tetive lijeve noge u nedjelju na utakmici protiv Chieva. Beckham se povrijedio sam, bez duela ili bilo kakvog kontakta.

Već u ponedjeljak je podvrgnut operaciji u finskom Turkuu, a zahvat je obavio priznati doktor Sakari Orava, koji je najavio da će oporavak trajati dugo, dovoljno da Beckham ne bude spreman za igranje na jugu Afrike.

No, Fabio Capello, engleski selektor, je obećao da će pozvati Beckhama na put u Južnoafričku Republiku. Neće ga postaviti u tim, ali Capello ima želju da Beckham bude na poprištu događaja i to kao potpora saigračima.

"Cijenim Beckhama i ono što je godinama bio u reprezentaciji. Bio je pravi vođa i zato želim da bude blizu nas. To će mnogo značiti ostalim igračima", rekao je Capello, a Beckham bi navodno trebao tokom SP-a na jugu Afrike i promicati ideju po kojoj bi Engleska bila domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine.