Nogomet
0

Capello: Redknapp ima dvostruke standarde

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektora engleske nogometne reprezentacije Fabija Capella razljutilo je što je trener Tottenhama Harry Redknapp protestvovao protiv pozivanja Ledleyja Kinga u reprezentaciju.

Engleskog je trenera začudio poziv njegovu 28-godišnjem stoperu obzirom da on i dalje ne trenira sa suigračima već samo igra utakmice kako bi što više od pretjeranih napora čuvao kronično ozlijeđeno koljeno.

  • To je besmisleno. Ako će igrati za reprezentaciju, jednostavno neće moći igrati u sljedećem kolu za klub - bunio se Redknapp prije no što su iz reprezentacije Kinga pustili da se vrati u klub.

  • Pratili smo Kinga kroz četiri ili pet utakmica i svaku je odigrao dobro. Temeljem toga pozvali smo ga u nacionalni sastav. Čim je došao, prošao je liječnički pregled kod naših doktora i vidjeli smo da njegovo koljeno nije u dobrom stanju. Odlučili smo ga pustiti bez obzira na komentare iz Tottenhama.

  • Muči me, međutim, nešto drugo. Ako je već išao prigovarati nama, zašto gospodin Redknapp nije prigovorio škotskom selektoru koji je u svoj sastav pozvao Alana Huttona, također igrača Tottenhama koji se oporavlja od teške ozljede i koji još uopće nije ni nastupio za prvu momčad, tek za rezerve kluba. Smeta me što vrijede dvostruka pravila - zaključio je Talijan.

Redknapp se brani da je od Georgea Burleyja, škotskog izbornika, dobio garanciju da Hutton neće igrati u subotu protiv Nizozemske, jer da je još prerano.

Capello se također osvrnuo na slučaj Waynea Rooneyja, kojeg je navodno izgrdio u svlačionici zbog ponašanja u prvenstvenom dvoboju protiv Fulhama prošlog vikenda, kada je zaradio crveni karton.

  • Wayne je još mlad i njegove reakcije ponekad nisu dobre, ali definitivno se radi o dobrom nogometašu i dobrom čovjeku. Razgovarao sam s njim i rekao mu da je agresivnost poželjna na igralištu, ali samo u određenoj mjeri. Nadam se da će naša agresivnost s njim u igri biti uravnotežena: da ćemo biti agresivni, ali ne previše.