Nogomet
0

Capello ove sedmice dobiva otkaz u Realu

FENA
Foto: Fabio Capello
Foto: Fabio Capello
Italijanski nogometni stručnjak, trener madridskog Reala - Fabio Capello ove sedmcie će odbiti otkaz, iako je "kraljevskom klubu" u ovoj sezoni nakon četiri godine donio naslov prvaka Španije

Španski mediji ovih dana pišu da će se između utorka i četvrtka sastati upravni odbor Real Madrida kako bi dogovorio raskid ugovora s italijanskim stručnjakom, te kako bi riješio njegovu isplatu s obzirom da mu važeći ugovor traje još dvije sezone. Nakon tog sastanka čelnika, predsjednik Calderon bi trebao službeno objaviti raskid suradnje s Capellom.

Predsjednik Ramon Calderon se proteklih dana sastajao s članovima upravnog odbora te su se navodno svi članovi usuglasili kako Capellu treba pokazati izlazna vrata bez obzira na naslov prvaka. List AS navodi kako je i Italijanov najveći saveznik, Predrag Mijatović (sportski direktor kluba), koji ga je i doveo prošle sezone u klub, također izgubio povjerenje u njega, posebno nakon što su Capella Realovi navijači izviždali na proslavi naslova prvaka.

Italijanski stručnjak se trenutno nalazi u Tibetu gdje se odmara od naporne sezone, te je vjerovatno i sam svjestan kako je njegovo vrijeme na Santiago Bernabeuu završilo. Ono što ga može utješiti jest činjenica da bi zbog otkaza trebao dobiti pet miliona eura.