Nogomet
0

Capello ohladio Beckhama: Nemam ga u svojim planovima

Totalsport
Fabio Capello i David Beckham
Fabio Capello i David Beckham
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello uništio je svaku nadu engleskog veterana Davida Beckhama da će opet odjenuti dres "tri lava", bar u njegovom mandatu.

Ranije je veznjak Los Angeles Galaxyja koji je skupio 115 nastupa za englesku reprezentaciju najavio da se i dalje nada nastupu u reprezentativnom dresu, pogotovo sada kada opet igra u kvalitetnoj formi po oporavku od povrede Ahilove tetive.

Dokazao je Beckham svoju kvalitetnu formu odvevši LA Galaxy u finale doigravanja MLS lige, kao i izborima u idealnu postavu iste i za povratnika godine, ali italijanskog stratega to očito nije nimalo impresioniralo.

Upitan uoči prijateljskog dvoboja sa Švedskom ima li Beckham šansi izboriti nastup u engleskoj reprezentaciji za Euro 2012. godine, Capello je rekao:

"Ne. Mislim da bi jedino mogao sudjelovati na Olimpijskim igrama. Ali imam još vremena za odlučiti."

Na inzistiranje engleskih novinara i upit ima li Beckhama trenutno u svojim planovima, Capello je jednostavno odgovorio:

"Ne."

Beckhamu, koji nije zaigrao za englesku reprezentaciju od oktobra 2009. godine, tako se jedina nada da ponovo odjene reprezentativni dres ukazuje na Olimpijskim igrama u Londonu. Tada to, naravno, ne bi bio engleski, već dres reprezentacije Velike Britanije.