Nogomet
0

Capello: Neću biti selektor Italije, a ne bi trebao ni Allegri

Totalsport
Fabio Capello
Fabio Capello
Talijanski nogometni krugovi spekuliraju o mogućem nasljedniku Cesarea Prandellija na klupi talijanske reprezentacije, ukoliko se on odluči povući nakon Svjetskog prvenstva iduće godine u Brazilu.

Fabio Capello, koji od prošle godine vodi reprezentaciju Rusije, a prije toga je četiri godine bio selektor engleske reprezentacije, kotira kao jedan od kandidata za mogućeg Prandellijevog nasljednika.

"Ja sigurno neću biti idući selektor Italije, jer ću nakon posla s ruskom reprezentacijom zaključiti svoju trenersku karijeru", veli 67-godišnji Capello.

Kao favorit se spominje Milanov trener Massimiliano Allegri, ali Capello nije uvjeren da bi to bila dobra opcija.

"On je premlad, savjetovao bih mu da ne preuzima taj posao. Bilo bi bolje za njega da nastavi razvijati svoju trenersku karijeru svakodnevnim radom u klubu", rekao je.

Kao bivši igrač i trener Milana, prokometirao je povratak Brazilca Kake u taj klub.

"Milan je napravio dobar potez što je vratio Kaku. Siguran sam da će igrati dobro, ali će mu trebati vremena da uhvati formu, nakon tri godine bez kontinuiteta igre u Real Madridu".

Za favorita Lige prvaka odabrao je jedan od svojih bivših klubova.

"Real Madrid je favorit, ove sezone mogao bi osvojiti svoj 10. naslov evropskog prvaka. Carlo Ancelotti je pravi čovjek za trenera Real Madrida, iako mislim da je klub pogriješio što je prodao Mesuta Özila. Što se tiče Garetha Balea, Real je platio za njega 100 miliona eura Tottenhamu samo zato što je Manchester United nudio 120 miliona eura", zaključio je očito dobro informirani Capello.