O odavanju taktike Engleske
1

Capello: Ko je napisao takvo s...e? Tužit ću ih

Totalsport
Fabio Capello (Foto. AFP)
Fabio Capello (Foto. AFP)
Sin talijanskog nogometnog trenera i bivšeg engleskog selektora Fabija Capella, Pierfilippo, tvrdi da je njegov otac pobjesnio na informacije o tome da je za talijanskog selektora otkrio kojom taktikom na Engleze u četvrtfinalu Eura.

Iako se nigdje ne navodi ko je tačno optužio Capella da je Cesareu Prandelliju "cinkao" ekipu koju je donedavno vodio, prema riječima Pierfilippa Capella, Fabio je poludio kad je čuo takve spekulacije.

"Kko je k'vragu napisao takvo s...e? Tužit ću ih!", navodno je 66-godišnji Italijan poručio preko sina koji je te riječi prenio u razgovoru za britanski The Daily Mail.

"Potpuno je poludio kada smo pričali o tom slučaju. Pokrenut ćemo pravne korake protiv svakog ko bude sugerirao da smo na bilo koji način pomagali italijanskom selektoru. Pa njih dvojica (Capello i Prandelli op.a.) nisu razgovorali godinu dana. Uvreda je za Fabija da bi nakon godina saradnje učinio tako nešto Englezima. Još uvijek ima jako dobre odnose s ljudima u tamošnjem savezu kao i s većinom engleskih reprezentativaca. Moj otac ne poznaje italijanske nogometaše ništa bolje od Roya Hodgsona, nije i neće pomagati niti jednoj strani iako s nestrpljenjem iščekuje utakmicu. Mislim da su njegove emocije podijeljene. On je ponosan Italijan koji je igrao za svoju zemlju, ali neće moći svim srcem podržavati samo Italiju protiv Engleske", izjavio je Pierfilippo Capello.