Nogomet
0

Capello: Izgleda da Rooney razumije samo škotski

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Arhiv/AFP)
Fabio Capello (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney nedavno je izjavio kako je engleskim reprezentativcima metode rada selektora Roya Hodgsona lakše prihvatiti i razumjeti "jer nema nikakvih komunikacijskih i jezičnih problema", sugerirajući da su postojali za vrijeme vladavine Hodgsonovog prethodnika, Talijana Fabija Capella.

S takvom izjavom je, očito, napadač Manchester Uniteda prilično naljutio i uvrijedio 66-godišnjeg trenerskog maga koji mu nije ostao dužan.

Nakon što su se svi, pa i sam Hodgson, složili da je Rooney odigrao vrlo blijedu utakmicu u četvrtfinalu Eura protiv Italije, koja je izbacila Gordi Albion boljim izvođenjem jedanaesteraca, iako je prema prikazanoj igri to trebala učiniti u 90, ili barem u 120 minuta igre, Capello je slavodobitno ustvrdio:

"Nakon što sam pogledao utakmicu, izgleda da Rooney razumije samo škotski!"

Aluzija je, dakako, na škotskog menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona. Capello je, valjda, želio reći da Rooney dobro funkcionira samo pod njegovim vodstvom, ali ne i u reprezentaciji.

Ostvrnuo se Capello i na igru reprezentacije njegove zemlje.

"Italija je protiv Engleske odigrala veliku utakmicu. Ipak, Azzurri imaju problem. Trebao bi im napadač koji će iskoristiti poneku od silnih šansi koje stvaraju."

Onda je, na neki način, sam sebi "skočio u usta"...

"Ipak, mislim da bi bilo u redu da i protiv Njemačke selektor Prandelli krene s Balotellijem i Cassanom."