Nogomet
0

Capello ipak izostavlja Rooneyja protiv Švicarske?

Totalsport
Fabio Capello i Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Fabio Capello i Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Vijesti o "slučaju Rooney"izmjenjuju se praktično iz sata u sat, a još uvijek nije jasno hoće li najbolji napadač engleske nogometne reprezentacije zaigrati u utorak protiv Švicarske.

Podsjećamo, napadač Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney suočen je s teškim optužbama jednog dijela otočke štampe. Ako je za vjerovati napisima u News of the Worldu i Sunday Mirroru, Rooney je prošle godine varao svoju suprugu Coleen s prostitutkom koju je plaćao 1.000 funti po noći, a sve u vrijeme dok mu je supruga bila trudna.

Iznošenje u javnost pikanterija vezanih uz njegov privatni život moglo bi, jasno, utjecati i na Rooneyjev nastup u utorak u Baselu, u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro koju će Engleska odigrati protiv Švicarske.

Engleski nogometni savez (FA) potvrdio je da će se Rooney naći na popisu putnika za Basel, a James Milner je otkrio da je Rooney trenirao sa saigračima u nedjelju.

No, The Mirror tvrdi da je selektor Engleske Fabio Capello razgovarao s Rooneyjem o novonastaloj situaciji, te da je vrlo zabrinut po pitanju psihičkog stanja svog udarnog napadača u reprezentaciji, zbog čega bi ga mogao izostaviti iz sastava u utorak protiv Švicarske. Rooney je, navodno, Capellu poručio da želi igrati...

Rooney je sjajno odigrao susret 1. kola kvalifikacija i u pobjedi "tri lava" nad Bugarskom 4-0 na Wembleyju, utakmici u kojoj je hat-trick zabio Jermain Defoe, sudjelovao je s tri asistencije.