Nogomet
0

Capello i Buffon u Chelseau?

FENA
Prema izvještajima italijanskih medija, engleski nogometni klub Chelsea želi angažirati trenera Reala Fabia Capella i Juventusovog golmana Gigija Buffona, dok španski mediji pak izvještavaju da se Capello vraća u Juventus.

Španska Marca piše da će se 60-godišnji Capello ovog ljeta vratiti u Juventus (kojeg je vodio od 2004. do 2006) jer budućnost sadašnjeg trenera Didiera Deschampsa nije sigurna uprkos tome što je "Staru damu" uspio vratiti u Seriu A.

Italijanski mediji pak izvještavaju da će Capella pokušati angažirati Chelsea. Corriere dello Sport prenosi da će Capello na kraju sezone sigurno napustiti Real, te da na Stamford Bridgeu želi vidjeti Gianluigija Buffona.

"Nazvao me novinar koji je bio u Ateni s Milanom i rekao mi da Capello ide u Chelsea, ali ja lično o tome ne znam ništa", rekao je Buffonov agent Silvano Martina za italijanski radio te dodao da za Gigija ima dvije ponude:

"Imamo jednu italijansku i jednu stranu ponudu. Sada o tome prvo moramo popričati s Juventusom", rekao je Martina.

Današnji italijanski tisak pak piše da je taj italijanski klub Milan, a oko stranog kluba su podijeljeni - jedni tvrde Barcelona, drugi Real. La Stampa, novine bliske Juventusu, piše da je Real već uspostavio kontakt, a Gazzetta dello Sport tvrdi da se oko 29-godišnjeg reprezentativca Italije i prema nekima najboljeg vratara na svijetu natječu oba španska velikana.