Nogomet
0

Capello: Drago mi je da je Roma srušila moj rekord

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
"Zaista to nisam očekivao, ali jako sam sretan što je Roma srušila moj rekord", rekao je ruski nogometni selektor Fabio Capello komentirajući rekordan Romin start u talijansko prvenstvo...

Rimski je klub u sezonu Serije A startao s deset pobjeda u isto toliko susreta i time oborio rekord Capellovog Juventusa iz sezone 2005/06 od devet uzastopnih trijumfa.

"Jako sam i dalje vezan uz Rim i te boje jer sam ondje osvajao naslove i kao igrač i kao trener. Imam puno prijatelja u Rimu i često se vraća. Iskreno, nisam očekivao da će Roma biti tako dobra. Ustvari sam bio uvjeren da je ekipa bila jača lani i sezonu prije toga. Kada sam ih gledao u predsezoni ekipa mi se činila nepotpunom. Erik Lamela, Daniel Osvaldo i Marquinhos su svi otišli. Ipak, tim sada djeluje balansirano i učinkovito. To je nevjerovatno", dodao je Capello za Il Messaggero.

Na upit može li klub kojeg je 2001. godine odveo do naslova talijanskog prvaka ove sezone osvojiti Scudetto, Capello je rekao:

"Tabela je svima jasna i svi je mogu vidjeti, ali Juventus i Napoli su sjajne ekipe. Roma će se sigurno boriti za Scudetto i mogli bi ga osvojiti.