Humanitarni meč
1

Cantona se vratio na Old Trafford, Bolt proglašen igračem utakmice

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Humanitarna nogometna "Soccer aid" utakmica odigrana je u nedjelju u Manchesteru na stadion Old Trafford, a najveće zvijezde među mnogobrojnim učesnicima bile su legenda Crvenih đavola Eric Cantona i najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt.

Englezi su nakon uzbudljivog remija od 3:3 i nakon boljeg izvođenja penala (4:3) slavili protiv Ostatka svijeta u ovom humanitarnom meču na kojem su igrale poznate ličnosti, zvijezde i nekadašnji nogometaši.

Susret je odigran pod pokroviteljstvom UNICEF-a, a posebno su bili oduševljeni navijači Manchester Uniteda koji su mogli da vide svoju legendu Erica Cantonu.

Zvijezda je bio i osmerostruki olimpijski atletski prvak Bolt koji je poznat kao veliki navijač Uniteda, a sinoć je bio proglašen igračem utakmice.

Za tim svijeta su igrali i čuveni kuhar Gordon Ramsey, glumac Hayden Christensen, kao i bivši nogometaši Yaya Toure, Robert Pires, Robbie Keane, Edwin van der Sar, Jaap Stam...

U ekipi Engleske bili su atletičar Mo Farah, glumac Damien Lewis te nekadašnji nogometaši Michael Owen, Jamie Redknapp, Danny Murphy, Phil Neville, David Seaman, Wes Brown, Robbie Fowler...