Intervju za Le Matin
0

Cantona: Divim se Mourinhu, on uvijek privlači pažnju

Totalsport
Eric Cantona (Foto: AFP)
Eric Cantona (Foto: AFP)
U razgovoru za švicarski dnevnik Le Matin nekadašnji legendarni nogometaš Manchester Uniteda Eric Cantona kazao je da se divi treneru Real Madrida Joseu Mourinhu.

Priznaje Cantona kako nije ljubitelj Mourinhovog pragmatičnog pristupa nogometu, ali je isto tako pun za načia na koji Portugalac vodi svoje ekipe.

"Barcelona je jedna od rijetkih ekipa koje me interesiraju, kao i, naravno, Manchester United. A tu je i Real Madrid, jer imaju trenera poput Mourinha", rekao je Cantona.

"Nisam ljubitelj njegovog stila igre, ali ima sjajnu osobnost. Jako je inteligentan, ima nevjerojatnu karizmu i poseban način obavljanja stvari. On kaže da trener mora biti glumac, a ja se slažem s njim. Važno da ne pokazujete uviejk emocije kada ste okruženi svojim igračima."

"Da li će ekipa profitirati ili ne kada trener uđe u svlačionicu i počne bacati stvari okolo? Sve ovisi o situaciji, a Mourinho zna tačno kako se ponašati u svakoj situaciji. Uvijek privlači požnju na sebe. Ne samo zbog svog ega, nego zato jer želi skinuti pritisak sa svojih igrača", zaključio je 46-godišnji Francuz.