Službeno
0

Cannavaro potpisao za Juventus

Totalsport
Torinski nogometni gigant i službeno je objavio povratak Fabija Cannavara (35) u redove “stare dame”, ali njegov povratak navijači sigurno neće oduševljeno dočekati.

Cannavaro je torinsku ekipu napustio 2006. godine nakon skandala "calciopoli", koji je srušio “staru damu” u drugi razred talijanskoga nogometa, a to je nešto što mu navijači Juvea ne mogu oprostiti.

Talijanskom nogometašu ističe ugovor s madridskim Realom 30. juna, a sada su iz Juvea objavili da je potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produženja na njegovom isteku.

'Želimo i službeno objaviti da je Fabio Cannavaro potpisao ugovor s klubom koji započinje 1. jula 2009. godine i završava 30. juna 2010. godine', stoji u Juveovom saopćenju.

U ponedjeljak je na Olimpijskom stadionu u Torinu odigrana humanitarna utakmica između tima Alessandra Del Piera i tima sastavljenog od talijanskih estradnih zvijezda. Cannavaro je nastupio za Del Pierovu momčad, a kada je na poluvremenu ušao u igru dočekan je gromoglasnim zvižducima, što se i ponavljalo svaki put kada bi dotakao loptu tokom igre.

Prošle sedmice Juveovi navijači javno su protestvovali protiv Cannavarovog dolaska u klub, ali to čini se ne pogađa previše njega samog, te je uvjeren da će ponovo osvojiti njihove simpatije.

  • Ponosan sam što ću ponovo nositi dres "bianconera" – rekao je Cannavaro, koji je crno-bijeli dres već nosio između 2004. i 2006. godine.