Legenda Albanije
71

Cana zbog velikih problema sa zdravljem završio karijeru: Nogomet je postao opasan za mene

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš reprezentacije Albanije Lorik Cana oprostio se od nacionalnog dresa veoma emotivnom porukom, a kao razlog je naveo velike probleme sa zdravljem.

Kako kaže ovaj proslavljeni albanski nogometaš, današnji nogomet je postao opasan za njegovo zdravlje te se shodno tome oprostio od dresa reprezentacije.

"Svaki sportaš zna da će jednom doći ovaj dan, ali opet niste dovoljno spremni. Prije 15-16 mjeseci sam odigrao svoju posljednju utakmicu na Evropskom prvenstvu s Albanijom, a nogomet je danas na visokom nivou te je posao opasan za mene", rekao je ovaj 34-godišnji defanzivac.

Nakon toga, kaže kako je i prije i poslije Evropskog prvenstva išao na pretrage te kako su rezultati bili grozni.

"Prije i poslije Evropskog prvenstva u Francuskoj bio sam na pretragama, a rezultati su bili grozni. Patim od virusa koji je povezan s miokardom i ranije sam imao velikih problema s groznicom. Redovno, gotovo svaka tri mjeseca, sam išao kod ljekara, ali nije bilo pomoći. Nema više povratka na teren za mene", završio je Lorik Cana.

U svojoj karijeri Cana je igrao za PSG, Marseille, Sunderland, Galatasaray, Lazio i Nantes, a za selekciju Albanije upisao je 93 nastupa i postigao jedan pogodak.