{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Camoranesi osakatio čovjeka doživotno

T
21.9.2012. u 07:59
16
22
Camoranesi osakatio čovjeka doživotno
16
Camoranesi osakatio čovjeka doživotno
Mauro Camoranesi
Bivši italijanski nogometni reprezentativac Mauro Camoranesi proglašen je krivim za "ekscesivnu i abnormalnu grubost" tokom utakmice davne 1994. godine kada je povrijedio igrača u toj mjeri da mu je odmah okončao igračku karijeru.
Vrhovni sud Buenos Airesa potvrdio je već ranije donesenu presudu, te presudio osvajaču Svjetskog prvenstva iz 2006. godine da mora platiti 50.000 eura plus kamate!

Camoranesi je te 1994. igrao za Aldosivi, dok je njegova "žrtva", Roberto Pizzo, bio igrač Alvarada. Camoranesi je tada naletio u punom sprintu đonom na ispruženu Pizzovu nogu, te mu okončao nogometnu karijeru. Pizzo je prilikom tog starta izgubio čak 39 posto kapaciteta koljena.

"Iako se start ne može protumačiti kao namjeran, ipak je izuzetno grub i ne spada u sportska borilišta", stoji između ostalog u saopćenju Vrhovnog suda u Buenos Airesu.

Za razliku od nesretnog Pizza, Camoranesi je uživao u ostatku svoje karijere igrajući prvenstveno u italijanskoj Seriji A, u kojoj je upisao više od 200 nastupa, te za italijansku reprezentaciju s kojom je 2006. godine osvojio naslov svjetskog prvaka.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: