Serie A
8

Callejon i Milik donijeli pobjedu Napoliju protiv Lazija u derbiju 20. kola

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Napolija pobijedila je Lazio u susretu 20. kola talijanske Serije A na svom terenu rezultatom 2:1.

Lazio je bolje otvorio meč i prvi su zaprijetili u petoj minuti preko Sergeja Milinković-Savića, ali njegov udarac brani golman Napolija. Uzvratio je Milik u 13. minuti kada je iz dobre pozicije pogodio prečku, a u 34. minuti Napoli je stigao u vodstvo.

Mertens je upisao asistenciju, a iako čudno zvuči, Callejon je postigao prvi pogodak u ovoj sezoni i donio je prednost svojoj ekipi. Igrači Lazija se nisu ni snašli u rezultatskom zaostatku, a već je bilo 2:0. Ovaj put je strijelac pogotka bio Arkadiusz Milik.

Napoli je početkom drugog poluvremena imao dvije odlične prilike preko Ruiza i Callejona, ali ih nije iskoristio, a kazna je stigla u 65. minuti kada Immobile koristi asistenciju rezerviste Corree i pogađa za 2:1. Ipak, samo pet minuta nakon toga Acerbi je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a s igračem manje nebesko-plavi nisu uspjeli stići do jednog boda.

Senad Lulić je u gostujućem timu proveo svih 90 minuta na terenu, a u 92. minuti zbog oštrog starta dobio je žuti karton.

Ovom pobjedom Napoli je smanjio zaostatak za Juventusom na šest bodova, ali Stara dama svoj susret 20. kola tek treba odigrati. S druge strane, Lazio je ostao na petoj poziciji sa 32 boda, jedan manje od Rome koja je za vikend pobijedila Torino.