Bijesan na sudiju
109

Calhanoglu: Nije normalno da je ovakav penal dosuđen u Evropskoj ligi

Klix.ba
Hakan Calhanoglu (Foto: EPA-EFE)
Hakan Calhanoglu (Foto: EPA-EFE)
Ofanzivni turski veznjak Hakan Calhanoglu bio je bijesan na sudiju nakon sinoćnjeg meča između njegovog Milana i Arsenala (1:3) u okviru osmine finala Evropske lige.

"Igrali smo dobro, a to nije lako ovdje. Zatim smo primili nevjerovatan gol. Nije normalno u Evropskoj ligi vidjeti ovakvo nešto. Ricardo Rodriguez ga nije ni dodirnuo, ali za sudije je to bio penal svejedno. Mene su faulirali u prvoj utakmici pa nisam tako pao. Očito je da je to usmjerilo utakmicu. Reagirali smo dobro i nakon izjednačenja, imali smo svoje šanse, ali to je nogomet. Sudija je igrač utakmice i ovo neću nikad zaboraviti", poručio je ogorčeni Calhanoglu za Milan TV.

S druge strane, Milanov trener Gennaro Gattuso odbio je ulaziti u polemike o suđenju te je poručio kako se engleski nogomet ne smije procjenjivati prema Welbeckovoj reakciji.

"Welbeck je napadač, radi svoj posao kako zna, ali neću prema njemu suditi o engleskom nogometu, jer tu ima puno fair-playa", rekao je Gattuso pa se izvinio Monrealu kojeg je u trenucima nervoze pogodio loptom u glavu.

"Želim mu se iziviniti i naglasiti da mi nije bila namjera pogoditi ga u lice", poručio je italijanski trener.