|

Calciomercato ekskluzivno objavio: Miralem Pjanić bi mogao otići iz Juventusa

Calciomercato ekskluzivno objavio: Miralem Pjanić bi mogao otići iz Juventusa
29
K. H.
23.8.2019. u 20:26
28
komentara
29

dijeljenja
Calciomercato ekskluzivno objavio: Miralem Pjanić bi mogao otići iz Juventusa Miralem Pjanić (Foto: EPA-EFE)
Italijanski Calciomercato ekskluzivno je objavio da bi bh. reprezentativac Miralem Pjanić do kraja ljetnog prijelaznog roka mogao napustiti Juventus, ukoliko stigne ponuda koja će zadovoljiti i klub i igrača.
Kada je Maurizio Sarri stigao na mjesto trenera Stare dame, najavljeno je da će Miralem Pjanić biti jedan od glavnih igrača u veznoj liniji i da bi mogao imati možda i ključnu organizacijsku ulogu u veznoj liniji aktuelnog prvaka Italije.

Sarri je čak i rekao da od Pjanića očekuje najviše dodira s loptom tokom utakmice, najviše tačnih pasova i kontrolisanje tempa igre, pa su priče s kraja prošle sezone da bi bh. igrač mogao napustiti Juventus utihnule i niko nije vjerovao da bi Pjanić mogao napustiti tim iz Torina.

Ipak, Calciomercato piše da Juventus nije uspio ostvariti dovoljan profit tokom ljetnog prijelaznog roka i da bi jedan igrač iz startne postave mogao biti prodan, a ovaj mediji je objavio da bi ti mogao biti upravo Miralem Pjanić.

Što se tiče eventualnog kluba u kojem bi Pjanić mogao nastaviti karijeru, definitivno najzvučnije ime je PSG koji je u 2. kolu francuske Ligue 1 doživio poraz od Rennesa i koji će sigurno dodatno snažiti svoju ekipu, a to bi ujedno bila i jedina realna mogućnost za Pjanića s obzirom na to da je prijelazni rok u Engleskoj završen.

Calciomercato dalje navodi da ponuda koju Juventus očekuje mora zadovoljiti i klub i igrača, a da je rok za prodaju 2. septembar kada će ljetni prijelazni rok i zvanično završiti. Pored Pjanića, klub bi mogao napustiti i Paolo Dybala.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...