Serie A
32

Cagliari - Roma 3:4: Vučica bez Džeke u spektakularnom meču upisala pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Rome upisala je pobjedu protiv Cagliarija u meču 26. kola italijanske Serije A rezultatom 4:3, a u ovom susretu za Vučicu nije igrao kapiten kluba i reprezentacije BiH Edin Džeko.

Roma je puno bolje otvorila meč i na samom početku imala je pet velikih prilika da stigne u vodstvo, no nije uspjela postići gol, a kazna je stigla na drugoj strani kada je Joao Pedro lijepo pogodio za vodstvo svog tima.

Ipak, samo minutu nakon toga Nikola Kalinić postiže prvi gol u ovoj sezoni i donosi poravnanje svom timu, da bi u 41. minuti donio puni preokret gostima iz Rima i vodstvo na poluvremenu. Kluivert u 64. minuti postiže treći gol za Vučicu, ali se domaći tim preko Pereira u 75. minuti vraća u meč.

Pitanje pobjednika odlučio je Kolarov golom u 81. minuti, a jedino što je Cagliari uspio do kraja uraditi je utješni pogodak Joao Pedra.

U ovom susretu za Romu nije igrao Edin Džeko kojeg je trener odlučio odmoriti, a s nova tri boda Roma je na petoj poziciji Serije A sa šest bodova manje od Atalante koja je četvrta.

Tabela: