Serie A
0

Cagliari dobio dozvolu za otvaranje stadiona navijačima

Totalsport
U 4. kolu talijanske Serije A nogometaši Cagliarija su domaću utakmicu protiv Rome izgubili za zelenim stolom. Neodigrana utakmica je registrirana s 3-0 za Rimljane.

Vodstvo Serije A donijelo je odluku da se spomenuta utakmica odigra pred praznim tribinama, budući da novi stadion domaćina, Stadio Is Arenas, ne zadovoljava sve uvjete da bi primio navijače i normalno organizirao utakmicu. Inače, stari stadion Sant'Elia je zatvoren u martu 2012., a Cagliari je nakon toga domaće utakmice igrao na stadionima udaljenim i nekoliko stotina kilometara.

No, gradske vlasti Cagliarija su predložile da se utakmica potpuno odgodi jer se pojavio strah od reakcije domaćih navijača. Zbog toga je reagirala Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza i presudila na štetu ekipe sa Sardinije.

Ovog petka je, pak, potvrđeno da se jedan dio stadiona može otvoriti za navijače. U pitanju je tribina koja prima 5000 gledatelja i na kojoj će moći ući jedino domaći navijači. Tako će stadion biti otvoren već ove nedjelje kada Cagliari u utakmici 6. kola Serije A dočekuje Pescaru.