Selektor Hrvatske
6

Čačić: Očekuje nas zahtjevna utakmica sa Islandom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor reprezentacije Hrvatske Ante Čačić istakao je će predstojeći meč protiv Islanda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji biti veoma zahtjevan, prenosi Hina.

"Utakmica je zahtjevna, a bodovi su nam potrebni. Domaćin je jako kvalitetan, ima konstantu dobrih igara. Krasi ga kompaktnost, timska igra i upornost tokom svih 90 minuta. Imat će i veliku podršku s tribina jer Hrvatska je svima veliki motiv. Ipak, pokušat ćemo da se nametnemo i da dominiramo, pogotovo s našim vrsnim igračima u sredini terena", rekao je Čačić.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija otputovala je u Rejkjavik, gdje će u nedjelju igrati protiv Islanda utakmicu šestog kola Grupe I kvalifikacija za Mundijal naredne godine.

Spisku povrijeđenih igrača u Čačićevom timu pridružio se golman Subašić zbog problema s ahilovom tetivom, štoper Lešković dobio je udarac u kvadriceps, dok su Modrić i Mandžukić prije sedam dana igrali u finalu Lige prvaka.

"Iza njih je najduža sezona, bio im je potreban odmor i osvježenje. Ipak, siguran sam da će biti motivisani i da će opravdati sve pohvale i sutra u hrvatskom dresu", rekao je Čačić.