Nogomet
0

C. Ronaldo: Ferguson je od mene napravio igrača

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Uz čestitke Alexu Fergusonu na 25 godina na klupi Manchester Uniteda, Cristiano Ronaldo ga izdvaja kao jednog od najvažnijih ljudi u svom životu.

Ronaldo je u United stigao 2003. godine za 12 miliona i 250 hiljada funti kao prvi Portugalac u historiji kluba, a zatim je šest godina kasnije za 80 miliona funti prodan Realu. Za engleski Daily Mirror Ronaldo je progovorio o velikom Škotu na klupi Manchester Uniteda.

"Sir Alex zauzima posebno mjesto u mom životu. U biti, on je najvažniji čovjek u mojoj karijeri. Doveo me kao nepoznatog mladog igrača, bio sam samo još jedan talentirani klinac, ali on me naučio sve bitne stvari i dao mi priliku da igram u jednom od najvećih klubova na svijetu. On je zasigurno i jedna od najbitnijih osoba općenito u mom životu. Radio sam s Fergusonom nekoliko godina i mogu reći da je zaslužio sve što je postigao. On puno radi, jako je inteligentan i ima puno iskustva", nahvalio je nekadašnjeg trenera Ronaldo.

No, ipak 26-godišnji Portugalac nije želio uspoređivati Fergusona i svog sadašnjeg trenera Josea Mourinha.

"Teško je procijeniti razlike i uspoređivati ih. Oba su vrlo posebni, ali imaju drugačije vizije i ideje i za mene su njih dvojica bez sumnje najbolji na svijetu u svom poslu", smatra Cristiano Ronaldo.