Napušta Liverpool
16

Buvač pregovarao s Arsenalom o preuzimanju Topnika nakon odlaska Wengera

Klix.ba
Željko Buvač (Foto: EPA-EFE)
Željko Buvač (Foto: EPA-EFE)
Dosadašnji pomoćnik menadžera Liverpoola Jurgena Kloppa Željko Buvač, mogao bi naredne sezone postati trener Arsenala, ekskluzivno saznaje portal PravdaBL.

Pomenuti izvor ekskluzivno je prije tri godine napisao da će Klopp i Buvač doći u Liverpool, a već sutradan tadašnji trener Redsa Brendan Rodgers dobio je otkaz.

Klopp je ubrzo postao trener Liverpool, a pozivajući se na iste izvore, ovaj portal tvrdi da će Buvač na kraju sezone vjerovatno preuzeti Arsenal.

Buvač, poznatiji kao "taktički genije" iz sjene, navodno će napustiti Liverpool nakon što su odnosi njega i Klopp posljednjih godina postali hladni, a navodno su već sada obavljeni razgovori s čelnicima Arsenala.

Klupu Topnika će nakon 22 godine napustiti Arsene Wenger i jedno od glavnih pitanja u engleskim medijima jeste ko će biti njegov nasljednik, a informaciju koju je ekskluzivno saopćio banjalučki portal prenijeli su i gotovo svi engleski mediji i novinari.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj (BiH), a u igračkoj karijeri igrao je za Rudar iz Prijedora, Borac, Rot-Weiss Efrutu, Mainzu i Neukrichenu, a kao pomoćnik Kloppa radio je u Mainzu, Borussiji Dortmund i Liverpoolu.