Otišao nakon 18 godina
22

Busquetsa pitali ko bi mu bio najbolja zamjena, njegov prijedlog je gotovo nemoguć za Barcelonu

K. H.
Sergio Busquets je u dresu Barcelone odigrao 722 utakmice (Foto: EPA-EFE)
Sergio Busquets je u dresu Barcelone odigrao 722 utakmice (Foto: EPA-EFE)
Španski veznjak Sergio Busquets nakon 18 uspješnih godina u dresu Barcelone napustio je ovaj klub, a u izjavi za medije dao je svoj prijedlog koji bi igrači mogli doći na njegovo mjesto i zamijeniti ga u dresu katalonskog kluba.

Ovaj vezni igrač je 2005. godine stigao kao vrlo perspektivni junior u Barcelonu, a potom je tri godine poslije zaigrao i za seniorsku ekipu. U dresu Barcelone osvojio je tri Lige prvaka, sedam domaćih kupova te devet titula prvaka Španije.

Na pitanje medija koji bi igrač trebao doći na njegovo mjesto, odnosno koga vidi na poziciji defanzivnog veznog Barcelone, Busquets je rekao da je to Rodri iz Manchester Cityja. Ipak, jasno je da je ta mogućnost gotovo nemoguća za Barcelonu zbog finansijskih problema koje imaju.

"Moja omiljena opcija bi bio Rodri, ali rečeno mi je da će to biti jako teško", rekao je Busquets za RAC1 i dalje nastavio:

"Kimmich ili Zubimendi? Mislim da 'Zubi' bolje odgovara našem stilu, a postoji i opcija s Nicom (Nico González, na posudbi u Valenciji)."

Busquets je u dresu Barcelone odigrao ukupno 722 utakmice, a postigao je 18 pogodaka te upisao 45 asistencija.

Što se tiče Rodrija, njegova vrijednost prema portalu Transfermarkt je 80 miliona eura, a ugovor s Manchester Cityjem mu vrijedi do 2027. godine.