Osjeća se izdanim
28

Busquets bijesan nakon što je iz medija saznao za odluku Barcelone: Ništa nam nije rečeno

H. H.
Busquetsu ugovor s Barcom ističe naredne sezone (Foto: EPA-EFE)
Busquetsu ugovor s Barcom ističe naredne sezone (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Barcelone Sergio Busquets (33) bijesan je što je za planirano smanjenje plate saznao iz medija. Katalonci moraju štedjeti zbog ogromnih dugova i na sve načine pokušavaju doći do novca, a "žrtva" su i igrači.

Kapiten Barce je u razgovoru za As poručio da se na neki način osjeća izdanim od kluba i da je bolje da su čelnici dikretno saopćili odluku nogometašima.

"Ništa nam nije rečeno. To je dio igre, ali bolje je biti direktan. Uvijek sam spreman pomoći. I ne samo finansijski. Oduvijek je bilo tako. Odmalena igram za ovaj klub. Uvijek sam davao sve od sebe i uvijek ću dati sve od sebe", kaže Busquets, koji uprkos svim nevoljama ne pomišlja napustiti klub.

Osim Busquetsa, smanjenjem plata posebno su pogođeni Jordi Alba (33) i Gerard Piqué (35). Ova trojica veterana godinama su među najboljima u ekipi i sada se očekuje da će se odreći gotovo 50 posto svojih primanja.

Busquets već 17 godina igra za Barcelonu, a za to vrijeme je sa španskom reprezentacijom postao svjetski i evropski prvak. Ugovor mu ističe sljedećeg ljeta, a iz katalonskog kluba s njim još nisu razgovarali o produženju.