Premiership
26

Burnley kaznio velike promašaje Cityja i u finišu meča stigao do boda

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 26. kolu engleskog Premiershipa Burnley je dočekao Manchester City, a susret je završen podjelom bodova (1:1).

Manchester City je od početka susreta krenuo silovito ka golu domaće ekipe, a već u 6. minuti Kompany je bio u stopostotnoj šansi, ali Pope je sjajno odbranio njegov udarac glavom iz peterca.

Napadi Građana su se isplatili u 22. minuti kada je Bernardo Silva asistirao Danilu koji postiže fenomenalan pogodak.

Deset minuta kasnije Mee je bio u velikoj šansi, ali je Ederson na čudesan način zaustavio njegov šut i spasio svoju mrežu.

Aguero je krajem prvog i početkom drugog poluvremena imao dvije dobre prilike, ali nije uspio postići pogodak. Promašaji gostiju mogli su biti kažnjeni u 70. minuti susreta kada je nakon kontranapada Lennon sa desetak metara šutirao, a Ederson je uz pomoć prečke uspio spasiti svoju mrežu.

Samo minutu kasnije City je propustio najveću priliku na susretu za udvostručavanje vodstva. De Bruyne je sjajno uposlio Walkera koji iz prve ubacuje po zemlji u peterac, a Sterling je sa metar promašio prazan gol. Sterling je za taj promašaj "nagrađen" izmjenom samo tri minute kasnije, a u igru je umjesto njega ušao mladi Diaz.

Promašaji gostiju kažnjeni su u 82. minuti. Lowton je ubacio loptu sa desne strane, Gudmundsson je pobjegao Walkeru i poslao loptu iza Edersonovih leđa za konačnih 1:1.

Tabela: