Tako se to radi
19

Bundesliga žestoko kaznila igrača Eintrachta koji je udario trenera Freiburga

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaš Eintrachta iz Frankfurta David Abraham dobio je suspenziju do kraja 2019. godine zbog udaranja trenera Freiburga Christiana Streicha u meču 11. kola njemačke Bundeslige.
Podsjećamo, u finišu meča između Freiburga i Eintrachta, lopta je prošla pored trenera domaćih, a kako su gubili rezultatom 1:0, iznervirani Abraham je u punom trku udario Streicha i srušio ga na travnjak.

Nakon tog sramotnog poteza nastala je velika gužva ispred klupe za rezervne igrače domaćeg tima s obzirom na to da su igrači Freiburga odmah reagovali i nasrnuli na Abrahama, a epilog svega bio je crveni karton kapitenu gostiju i domaćem igraču Vincenzu Grifu koji je utrčao s klupe i učestvovao u incidentu.

Abraham će dobio suspenziju do kraja 2019. godine i propustit će utakmice protiv Wolfsburga, Mainza, Herthe, Schalkea, Kölna i Paderborna, a također je kažnjen i sa 25.000 eura.

Meč između Freiburga i Eintrachta završen je rezultatom 1:0 za domaći tim, a nakon 11 odigranih kola, Freiburg je na sjajnom četvrtom mjestu Bundeslige.