Nogomet
5

Bundesliga: Pobjeda Schalkea protiv M'gladbacha, nevjerovatan autogol Mintereggera

Piše: D. B.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Schalke je u okviru 27. kola njemačke Bundeslige ugostio Borussiju M'gladbach. Domaći su pobijedili rezultatom 2:1.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac zaigrao je od prve minute za Schalke na poziciji lijevog beka. U večerašnjoj utakmici prvi su zaprijetili gosti, kada je u 9. minuri udarac Raffaela s ruba šesnaesterca završio pored gola Schalkea.

Nova prijetnja gostiju zabilježena je u 29. minuti kada je Johnson dobio loptu u šesnaestercu domaćih, ali je šutirao izuzetno neprecizno, pa promjene rezultata nije bilo.

Raffael se našao u dobroj šansi u 34. minuti nakon što je prevario dvojicu čuvara i izašao pred golmana Fahrmanna, no, šutirao je pored gola.

Prvi ozbiljan napad Schalkea višen je u 37. minuti, Mayer je šutirao sa dvadesetak metara, a golman gostiju Sommer je odbranio. U istoj minuti na drugoj strani je udarac Stindla odbranio Fahrmann. Golman Schalkea je od Stindla bio uspješniji u i 44. minuti. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom za Raffaela, koji je ponovo bio neprecizan. Lopta je završila nekoliko centimetara pored stative gola Schalkea.

Promašaji gostiju su kažnjeni u 59. minuti kada je nevjerovatan autogol postigao Minteregger, a Schalke poveo 1:0.

Samo tri minute kasnije se ponovo zatresla mreža gostiju, pogodio je Meyer, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Borussija je mogla do izjednačenja u 63. minuti, Daboud je dobro šutirao sa 23 metra, ali je na njegovu nesreću pogodio prečku.

Bolja igra i upornost gostiju se isplatila u 80. minuti, a strijelac izjednačujućeg gola za M'gladbach bio je Cristensen.

Međutim, nogometaši Schalkea su brzo uzvratili, pa je samo tri minute kasnije Goretzka pogodio za 2:1.

Priliku da donese bod M'gladbachu propustio je Cristensen nakon kornera, tačnije, njegov udarac glavom odbranio je Fahrmann. Još bliže golu je bio Raffael, koji je u 89. minuti pogodio stativu.

Schalke je na kraju slavio i osvojio nova tri boda.

Kolašinac je odigrao cijeli meč i dobio je žuti karton nakon prekršaja i koškanja s protivničkim igračem.

Schalke je četvrti na tabeli sa 44 boda, a Borussia M'gladbach je peta sa dva boda manje.

Tabela: